Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Aποτοξίνωση τώρα! *Από τη Νεφέλη Μπέτα

Aποτοξίνωση τώρα!
*Από τη Νεφέλη Μπέτα

Μία πολύ καλή λύση στο να αδυνατίσεις, ομορφύνεις και να δείξεις πιο υγιής, είναι η αποτοξίνωση μερικών ημερών, συγκεκριμένα επτά και θα σε κάνει λαμπερή, ανανεωμένη και έτοιμη να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή, έστω, το καλοκαίρι σου!
Για τι πρόκειται: Δεν πρόκειται για ένα στερητικό κι επικίνδυνο πρόγραμμα αδυνατίσματος που κατά καιρούς έχουν προταθεί από διατροφολόγους για γρήγορη και άμεση απώλεια βάρους, αλλά για ένα πρόγραμμα που θα βάλει τις βάσεις ώστε να χάσεις κιλά και να «γεμίσεις» τον οργανισμό σου με ενέργεια.
Επιτρέπεται να εφαρμοστεί από όλους; Ασφαλώς και όχι. Είναι απαγορευτικό στις εγκύους, τις ευπαθείς ομάδες και άτομα που πάσχουν από στομαχικές διαταραχές, καρδιοπάθειες ή διαβήτη. Έγκριση θα πρέπει να λάβουν πριν το ακολουθήσουν οι αθλητές, καθώς μπορεί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις σωματικές τους ανάγκες.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι αν έχεις φάει πολύ τις προηγούμενες μέρες, θα πρέπει να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου για την αποτοξίνωση, τρώγοντας σταδιακά ελαφρότερα.
Η αποτοξίνωση θα σε γεμίσει ενέργεια, θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σου, άρα θα χάνεις ευκολότερα και γρηγορότερα κιλά, θα ομορφύνει το δέρμα σου και τα μαλλιά σου, θα συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα και θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ:
Nερό (3 λίτρα ημερησίως)
Φρούτα (σε κάθε μορφή)
Φρέσκοι χυμοί & smoothies
Λαχανικά
Μέλι
Φακές
Φασόλια
Πατάτες ψητές ή βραστές
Φρέσκο ψάρι (σολομός ή τόνος)
Ξηροί καρποί (ανάλατοι)
Ρυζογκοφρέτες
Γιαούρτι
Ξίδι & ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι και φρέσκα βότανα
ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ:
Αλκοόλ
Καφέ ή τσάι
Σάλτσες, μαγιονέζα
Γάλα
Τυρί
Αβγά
Βούτυρο
Ό,τι περιέχει αλεύρι
Ζάχαρη
Αλάτι
Αναψυκτικά