Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF)



 

9o  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF)

                 « Οι Καλύτεροι των Πρώτων»

                       “The Best of the First”

                       8 -14 Σεπτεμβρίου, Πάφος

            
   Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου




Για ένατη συνεχή  χρονιά, ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, ανοίγει αυλαία!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου θεωρείται το μεγαλύτερο σε καλλιτεχνική αξία ανεξάρτητο κινηματογραφικό γεγονός και  ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου, αναδεικνύεται σε ένα δρώμενο με παγκόσμιο αντίκτυπο!
Λειτουργεί σε ετήσια βάση από το 2006, με διαγωνιστικό τμήμα, στις κατηγορίες  μεγάλου και μικρού μήκους, animation, video art, χορού, μουσικής, ταινιών για παιδιά, αποκλειστικά για ανερχόμενους ανεξάρτητους δημιουργούς.
Το φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε μια διακεκριμένη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή και να διαγωνιστούν μεταξύ τους για  τα ανάλογα με τις κατηγορίες βραβεία:

ΧΡΥΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ/GOLDEN APHRODITE  Πρωτοεμφανιζόμενοι Σκηνοθέτες –Πρώτη Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους
ΚΛΑΚΕΤΑ ΠΡΩΤΗ / CYIFF GOT TALENT - Πρωτοεμφανιζόμενοι Σκηνοθέτες -Πρώτη Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους
ΚΛΑΚΕΤΑ ΠΡΩΤΗ DOC / CYIFF DOC TALENT Καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης - Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.
ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ / VETERAN'S SHORT FILMS  - Ταινίες μικρού μήκους- μη πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών.
CYPRESS VETERAN΄S   CATEGORY    Tαινία μεγάλου μήκους- που δίνουν οι δημοσιογράφοι, σε έμπειρους κινηματογραφιστές
CYIFF RISING STAR Ταινία εξαιρετικά ταλαντούχου ανερχόμενου σκηνοθέτη
     * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΡΙΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Πρόσκληση για συμμετοχή
Μεταξύ των καινοτομιών της φετινής διοργάνωσης, το CYIFF  απευθύνει ανοικτή πρόσκληση, όχι απαραίτητα σε επαγγελματίες, αλλά σε  όλους εσάς που νιώθετε την ίδια αγάπη με την διοργάνωση για τον κινηματογράφο, εφόσον το επιθυμείτε να συμμετέχετε στην Κριτική επιτροπή!
Επιδιώκουμε έτσι την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής  με στόχο την ελεύθερη,  ανεπηρέαστη, με αγνά κριτήρια αξιολόγηση, των διαγωνιζόμενων ταινιών.
Η λήξη προθεσμίας αποστολής των αιτήσεων συμμετοχής για την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι η 7η Σεπτεμβρίου 2014. Εmail: cyiff2014@gmail.com
         
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

                           ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
* Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου-Hollywood Εργαστήρι Συγγραφής Σεναρίου / CYIFF-Hollywood Screenwriting Workshop
Το “CYIFF -Hollywood  screenwriting Workshop  / Εργαστήρι Συγγραφής Σεναρίου” είναι μια πολύτιμη προσθήκη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου 2014, θα ενισχύσει τη φήμη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, οικοδομώντας  μια γέφυρα μεταξύ των κινηματογραφικών κοινοτήτων στη Κύπρο και στο Χόλυγουντ.
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, σε συνεργασία με
τον Χολιγουντιανό σεναριογράφο / παραγωγό   Mitchell Peck,  επιλέγει τις καλύτερες προτάσεις σεναρίων  για να συμμετέχουν στο “Εργαστήρι Συγγραφής  Σεναρίου CYIFF-Hollywood” που θα γίνει για πρώτη φορά στο φεστιβάλ. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους καλύτερους σεναριογράφους από την Κύπρο και την ευρύτερη  περιοχή να αναπτύξουν  τα σενάριά τους, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση, να μάθουν  και να αλληλεπιδρούν με επαγγελματικό τρόπο με τους ανθρώπους-κλειδιά του σημερινού Hollywood.
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου αρχίζει την αποδοχή της υποβολής περιλήψεων των σεναρίων on-line  από επίδοξους σεναριογράφους από όλη την περιοχή.
Η λήξη προθεσμίας αποστολής των περιλήψεων των σεναρίων στα αγγλικά κι ελληνικά είναι η 30η Αυγούστου 2014.
Εmail: cyiff2014@gmail.com
**Μην χάσετε τις Δύο Παγκόσμιες πρεμιέρες ταινιών μεγάλου μήκους που συμμετέχουν  στην διεκδίκηση του  βραβείου  «Χρυσή Αφροδίτη»
 Α)  Joshua Tree - U.S.A. , China Li Cheng , 97΄, δραματική, 2014
Πρωταγωνιστούν οι Kim Trimbo, John Hoff, Alejandra Venancio, Eve Cohen, Felicia Sabartinelli, Michael Haskins
Περίληψη: Στην καρδιά των ΗΠΑ, η Κέιτ ζει το «αμερικανικό όνειρο», αλλά όλα αλλάζουν μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008. Ο σύζυγος της Κέιτ χάνει τα πάντα στη χρηματιστηριακή αγορά και αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα στο γάμο τους. Η Kέιτ έχει μείνει μόνη με τις δύο κόρες, σε ένα σπίτι που προφανώς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, και με λίγες ευκαιρίες. Όπως και εκατομμύρια Αμερικανοί που τους βύθισε η χειρότερη οικονομική κρίση από το 1929, είναι αποφασισμένη να κερδίσει αρκετά χρήματα.  Σε απόγνωση, η Kέιτ ζει  τελικά με ένα εκπληκτικό μυστικό μια διπλή ζωή, προκειμένου να κρατήσει το σπίτι της οικογένειας και να παρέχει τα πάντα στα παιδιά της, διατηρώντας παράλληλα τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Αλλά σύντομα η τραγωδία χτυπά και όλα οδηγούν σε καθορισμό επιλογών και ακολουθεί μια οδυνηρή αναζήτηση για λύτρωση.

 Β) Κοινός Παρανομαστής / Common Denominator – Ελλάδα,  Σωτήρης  Τσαφούλιας, 75΄, δραματική κωμωδία, 2014
Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Αντωνίου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίσης, Μαρκέλα Γιαννάτου.
Περίληψη: Τέσσερις άνδρες συναντιούνται τυχαία σε ένα παραδοσιακό καφενείο λίγο έξω από την Αθήνα και αρχίζουν να συζητάνε για γυναίκες. Όσο συνεχίζεται η κουβέντα, φέρονται σαν να τα ξέρουν όλα. Το μόνο που φαίνεται να μην ξέρουν είναι κάτι κοινό που τους συνδέει.

***Αφιέρωμα στους Κύπριους σκηνοθέτες Ανδρέα  Πάντζη , που συμμετέχει με την ταινία του «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» και στον Κυριάκο Τοφαρίδη με την ταινία του «Οικόπεδο 12»
**** Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση “CYIFF-Hollywood Meeting with Industry”
*****  H τελετή βραβείων Χρυσή Αφροδίτη θα γίνει στις 14/9, 8.30μμ στο ξενοδοχείο ΑΛΜΥΡΑ στη Πάφο.
****** Όλες οι προβολές του φεστιβάλ είναι με τους αυθεντικούς διαλόγους και αγγλικούς υπότιτλους, ξεκινούν στις 5μμ  στη Πάφο, στο Κ-Cineplex. Προβολές θα γίνουν επίσης στην Παλαιά Ηλεκτρική και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  και ΟΛΕΣ  έχουν…
                                 ΔΩΡΕΑΝ  ΕΙΣΟΔΟ!!!
Πληροφορίες T. +306972080441, +35799798112
Εmail: cyiff2014@gmail.com  
Iστοσελίδα:  cyiff.wordpress.com